Η Λάρισα

Η πόλη της Λάρισας είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας και πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και βρίσκεται στο κέντρο του ανατολικού τμήματος της Θεσσαλίας.

Η Λάρισα του σήμερα, είναι μια σύγχρονη και μοντέρνα πόλη με μεγάλες δεσπόζουσες πλατείες, όμορφα πάρκα, ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία και άλλα πολιτιστικά κέντρα.

Παγκόσμιες αλυσίδες προϊόντων δραστηριοποιούνται εδώ, αλλά η πόλη διαθέτει και ένα πλήρως οργανωμένο εμπορικό κέντρο, με αγαθά που μπορούν να ικανοποιήσουν και τους απαιτητικότερους αγοραστές.

Οι παραπάνω λόγοι, σε συνδυασμό με την εκτεταμένη πεζοδρόμηση του κέντρου της, κατά 70% διευκολύνουν τον επισκέπτη.

Η συνύπαρξη των εμπορικών καταστημάτων με τους χώρους διασκέδασης, όπως καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια, προσφέρουν μια ολοκληρωμένη πρόταση αναψυχής. Δεν είναι περίεργο λοιπόν που τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε ιδανικό αγοραστικό προορισμό.

Οι τουρίστες την προτιμούν είτε σαν ενδιάμεσο σταθμό στις μετακινήσεις τους προς τη Βόρεια ή τη Νότια Ελλάδα είτε την επισκέπτονται στο πλαίσιο των οργανωμένων πακέτων διακοπών τους.

poli Larisas arxaio theatro
Το Αρχαίο Θέατρο Α'
poli Larisas parko alkazar
Το πάρκο Αλκαζάρ
poli Larisas frourio
Το Φρούριο
 

Από τα τέλη της δεκαετίας του ΄80 και μετά, η Λάρισα διαμορφώνεται σε μια σύγχρονη ελληνική μεγαλούπολη με ευρωπαϊκή ταυτότητα. Η φυσιογνωμία της πόλης αλλάζει θεαματικά, με ανάπλαση του κέντρου, με το εκτεταμένο δίκτυο πεζόδρομων και ειδικότερα του χώρου του Φρουρίου, με σκοπό τον προσδιορισμό της χαμένης «ταυτότητας της πόλης».

 
espa